Mit tegyünk?

Ha felpattant egy kő a szélvédőre innen egy repedés bármikor bekövetkezhet a sérülésből,és gyakran akkor amikor a legkevésbé számítunk rá.
Ezért fontos,hogy helyrehozza a szélvédőjét egy szakemberrel amint észrevette a kőfelverődést.
A Szélvédős Jani nem egy szerviz óriás-de nagy gyakorlattal elvégzem szélvédőjének gyors javítását így jelentős összeget spórolhat a szerviz-óriásokhoz képest,vagy ha aggódik, mert megrepedt a szélvédője és keres egy útmutatást,vagy tanácsot szeretne kérni akkor Janival kapcsolatba léphet a 06-30-327-4099-es telefonszámon, az Év minden napján.Amint megjavítom autóját nagyon sokat tesz úgy Önmaga és az utasai biztonsága érdekében is.

06-30-327-4099

A fűtőszálas szélvédő javítható?-vagy mégsem?

Azért ragadtam tollat, hogy megírjak egy érdekes tanulságos történetet.Mégpedig azért, hogy ne hagyjuk magunkat félre vezetni fél információkkal.Olyan nagy segítség a mai kor emberének a Google kereső,ezt ki kell használni.Ha valamihez nem értünk írjuk be a keresőbe és próbáljunk józan ésszel gondolkodni.Visszatérve a történethez:egy kedves ügyfél telefonon megkeresett, hogy van egy kavics sérülése az első szélvédőjén,meg lehet e javítani.De azért azt elmondta, hogy a szélvédője fűtőszálas.Konkrétan egy Ford Smax fűtőszálas szélvédőről beszélünk.Természetesen Én elmondtam,hogy minden további nélkül meg tudjuk javítani a fűtőszálas szélvédőjét,hiszen nem a fűtőszál sérült meg, hanem csak a szélvédő külső üvege.Tudnunk kell, hogy a szélvédő 3 rétegből áll.
1,Külső üveg-ami minden autón színes.
2,Fólia vagy ragasztó-ami a 2 üveget összefogja(itt helyezkedik el a fűtőszál is)
3,Belső üveg-ami minden autón átlátszó,ezért látjuk belülről jobban a sérülést,mert a belső üveg átlátszó,és az átlátszóból nézünk a külső színes üveg felé.
A lényeg, hogy maga a fűtőszál -ami melegíti a szélvédőnket a kettő üveg között helyezkedik el,tehát logikus nem is tud megsérülni,mivel a külső üvegünk kaphatta a kőfelverődést,az repedt el,vagyis a kőfelverődés nem befolyásolja a fűtőszálunk használhatóságát.
A találkozó előtt felhívott a kedves ügyfél, hogy nem kéri a javítást,mert egy szervizben azt mondták neki, hogy a fűtőszálas első szélvédőt nem lehet javítani,cserélni kell!EZ A LEHÚZÁS!!!
Nagyon sok fűtőszálas szélvédőt javítottam már minden probléma nélkül.Fontos tanulság-ne hagyjuk, hogy a nagy szervizóriások befolyásolják döntéseiket hiszen nekik az a jó, hogy több százezer forinthoz jussanak egy szélvédő cserével..Mindenképpen informálódjon mielőtt autója sorsáról döntene,hogy az egyszerűbb gyorsabb javítást választja vagy egy kőfelverődés miatt kicserélteti a szélvédőt.Ez olyan mintha egy szálka miatt levágnánk az ujjunkat 

06-30-327-4099

Szélvédőjén keletkezett sérüléseket javítassa meg időben. Olcsóbb a javítás mint később a szélvédő csere.Személyautó,busz,teherautó,kamion szélvédők javítása.Füthető,eső szenzoros,headap display-es szélvődő sem akadály. Gyári szélvédőnél örök GARANCIA a kőfelverődésekre.Repedést csak abban az esetben javítunk ha az anyagilag is megéri a megrendelőnek.Győrben ingyenes kiszállással Cégéhez,telephelyéhez, munkahelyéhez, otthonához,egyeztetett időpontban,a hét minden napján.

Szélvédőn kőfelverődés által okozott sérülések, repedések javítása gyorsan, szakszerűen!
Kicserélteted inkább? Mi garantálja, hogy rövid időn belül nem pattan fel újabb kő?
A javítás megvárható és egy új szélvédő árának töredékébe kerül!

Időpont egyeztetés: 06-30-327-4099

A kavicsfelverődés típusai:

A gépjármű szélvédője kétrétegű üveglapból áll (külső ill. belső réteg), melyek között egy átlátszó ragasztófólia található. 
Kavicsfelverődés esetén általában a szélvédő külső rétegéből válik le egy kúpos darab, valamint a felcsapódás hatására az éppen maradt üveg és fólia között légbuborék keletkezik. Természetesen előfordulhat, hogy a belső üvegréteg is sérül, de szerencsére ebben az esetben is van lehetőség a javításra. Ilyenkor a sérülések javíthatósága nagyban függ attól is, hogy mennyire van hozzáférhető helyen. A felverődéseknek számos típusát megkülönböztetjük, a korábban említett sérüléstípus a kagylós sérülés, emellett előfordulnak még félkagylós, repedésszálas, körkörös sérülések, illetve ezek kombinációi.

A javítás folyamata:

A javítás a sérülés megtisztításával kezdődik, ezért megfúrjuk a felületi sérülést, ezzel eltávolítjuk az itt lerakodott szennyeződést. A tisztítási fázist követően a furaton keresztül egy injektor segítégével nyomás alatt folyékony ragasztót, az üveggel közel megegyező törésmutatójú anyagot juttatunk a nyílásba. Ha a ragasztó teljesen kitöltötte a sérülést, akkor természetes vagy mesterséges UV-fény segítségével hagyjuk megkeményedni. Ennek következtében a sérülés elhalványul és nem tud továbbrepedni. Végül a sérülés helyén felületi kezelést végzünk, melynek során először lezárjuk a sérülést és síkba hozzuk a szélvédő üvegével, majd - mivel a felület ekkor még matt fényű - polírpasztával fényesre polírozzuk. Repedés esetén is hasonlóan járunk el, csak akkor javításkor, a továbbrepedés megakadályozása érdekében, a repedés vége előtt fúrjuk meg az üveget.

A végeredmény:

A javított sérülés esztétikája erősen függ a felületi sérülés nagyságától, a benne található repedések, illetve a belekerült szennyeződések mennyiségétől. Ezért ajánljuk, hogy amíg nem javittatjuk ki a kavicsfelverődést, ragasszuk le azt például cellux-szal. Repedéseknél viszont a leragasztást nem javasoljuk, mivel a cellux ragasztóanyaga könnyen beleolvadhat a sérülésbe, amit később nem lehet kitisztítani. A javítás mínőségét a hideg-meleg nem, de a csapadék befolyásolhatja, mivel a legtöbb sérülést nem lehet a javítás előtt megfelelő módon kiszárítani. Ezért esős időben nem érdemes javíttatni, ugyanis gyanta helyett víz maradhat a javított sérülésbe, ami rontja a javítás minőségét. 
A kavicsfelverődéseket nem csak a szélvédőn történő jó átláthatóság vagy esztétikum miatt érdemes minél hamarabb megjavíttatni, hanem azért is, mert ha a felverődés a szélvédő szélének 5-10 cm-es sávjába esik, akkor a szélvédő elrepedésének esélye 90-95%, míg ha más helyen van a sérülés akkor 50% a valószínűsége, hogy az üveg elreped.

SZÉLVÉDŐ JAVÍTÁS KÉRDÉSEK - VÁLASZOK 


A kavicsfelverődés javítása megvárható-e?

Igen a javítás megvárható, ideje kb. 20-35 perc. Ha 1 órával a javítás tervezett ideje előtt telefonál,érkezéskor azonnal ön következik.

A javított szélvédőt elfogadják a műszaki vizsgán?

Igen, a megjavított kőfelverődést elfogadják.

A kőfelverődés helye javítás után nyomtalanul eltűnik  ?

Sokféle sérülés van, de mindegyiknek marad egy kis nyoma. Teljesen friss, kagylós sérülés esetén gyakorlatilag minimális, szinte észrevehetetlen nyom marad.

Igaz az, hogy ha a sérülés a szélvédő szélén van, nem zavaró helyen, nem kell vizsgára megjavíttatni az üveget? 

Nem! Vízsgán a szélvédőn nem lehet sérülés. A javítást azonban minden esetben javasoljuk, mivel a ragasztáshoz közel jóval nagyobb a feszültség, így az javítás nélkül sokkal könnyebben megreped.

Miért kell leragasztani a szélvédőt, ha felverődik egy kő? 


A sérülésbe beszivárog a víz, a piszok. Bár a vizet ki lehet szárítni, de a szennyződést nem lehet eltávolítani, ami a javíthatóságot csökkenti.

Régebbi sérülés is javítható? 

Igen, bár az eredmény nem lesz tökéletes. Ha nem volt leragasztva a sérülés, már egy autómosás is rontja az eredményt. Főként a lilás árnyalatú un. "solar"(hővédős) szélvédők , ha nincsenek megjavítva, a két üvegréteg közötti fólia néhány nap után elszíneződik, és ez a javítás után is meglátszik.

Kőfelverődés nélkül megrepedt a szélvédőm, mi okozhatta? 

Lehetett ez az autónak korábbi, akár évekkel ezelőtti sérülése. Lehet, hogy bontott, sérült szélvédő volt az autóban. Gyakori, hogy a fém perem a ragasztó alatt rozsdásodik, ami megfeszíti a szélvédőt. Az sem ritka amikor egy apró kavics szinte észrevétlenül sértette meg a szélvédőt ahonnan azután elindult a repedés. Látható, hogy az ok nehezen állapítható meg ezért a felelősség is. Az üveggyárak nem vállalnak garanciát a szélvdő ilyen jellegű sérülésére, ezért a forgalmazó és a beépítőműhely rugalmasságára hagyatkozhatunk csupán.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!